Een Herbal Peeling is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die de je ervaart na de behandeling komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelt.

Wat een herbal peeling (ook wel Bio Peel) zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen. De mix is een poeder, die vlak voor gebruik „geactiveerd‟ wordt met de Bio Peel Gel. Door de kruiden en algen samen te voegen met de Gel, veranderd de cellulaire structuur van de kruiden en algen, waardoor deze erg goed opgenomen kunnen worden door de huid. De Spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze zijn door de cellulaire structuur zeer makkelijk op te nemen door onze eigen huidcellen. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.


Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden. Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd. Dit wil zeggen, dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is namelijk gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk gezet wordt. 

Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd, de aanvoer en opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbetert. 

Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg. Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Eenmalige behandeling of kuurverband 

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint. Om (onderstaande) huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in een kuurverband toe te passen.

 - de huid die met acne te maken heeft gehad (littekens) 

- rimpelvorming - grove poriën

 - verslapping van de huid 

- hyperpigmentatie, zonneschade en melasma


Er is keuze deze behandelingen:


HERBAL PEELING  +- 75 minuten  € 75,- (behandeling voor elke huidtype)
dubbele reiniging, kruidenpeeling, masker, nek-en schoudermassage, verzorging*


HERBAL PEELING PURIFY  (behandeling voor de onzuivere huid)
dubbele reiniging, onzuiverheden verwijderen, kruidenpeeling met langere inwerktijd, zuiverend masker, nek-en schoudermassage, lichttherapie, verzorging.*
+- 80 minuten € 95,-
* De producten en behandelwijze kunnen aangepast worden aan de huidconditie.


De Bio Peel heeft de volgende contra-indicaties: 

  • virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden 
  • kanker, ook wanneer de cliënt nog kankermedicatie inneemt
  •  open wondjes 
  • actinische keratose 
  • bepaalde medicatie De medicatie die een contraindicatie zijn: 

- Retinoïden, Vitamine A-zuur ( tot 6 weken na gebruik) 

- Roaccutane / Accutane (isotretinoïne) (in overleg met arts) 


  • Microdermabrasie 
  • Sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel) 
  • IPL 
  • Laserbehandeling 

Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar we raden het niet aan. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht. 

Hoewel de huid niet specifiek UV gevoelig wordt door een Bio Peel, raakt de huid wel een aantal dode huidcellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen is het een must om altijd UV-bescherming te gebruiken na een Bio Peel behandeling. 

Bij een Bio Peel kuur dient gedurende de hele kuur UV-bescherming gebruikt te worden. Een zonnebad of zonnebank kan na 14 dagen na de Bio Peel. Denk wel aan de zonbescherming!


LET OP! Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgift de huid, maar ook de Botox. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast worden op hetzelfde gebied waar de Bio Peel aangebracht wordt. 
 
E-mailen
Bellen
Instagram