The best foundation you can wear is glowing healthy skin

Hou lang zijn jouw huidproducten houdbaar?


Wanneer je goed naar de verpakking van jouw huidproducten kijkt, zie je dat er een houdbaarheidsdatum en/of een ´openpotsymbool´ op staat.

Wat mij opvalt, is dat er heel veel mensen zijn, die hetzelfde product gebruiken wat al  jarenlang bij hen in de badkamer staat.

Wist je dat de hoeveelheid van het product precies is afgestemd voor een bepaalde periode dat je het kunt gebruiken? Dus als je het op de juiste manier gebruikt, zoals ik heb voorgeschreven bij aankoop in mijn salon, hoeft het niet over datum te gaan, voordat deze op is.

cosmeticaproducten hebben maar een beperkte houdbaarheid en te lang gebruiken van de producten kan flink wat problemen veroorzaken.  

De houdbaarheid van een product is erg belangrijk. Na een tijd nemen de bewaarstoffen in de producten af en krijgen de schadelijke bacteriën en schimmels vrij spel waardoor het product kan gaan bederven. Er kunnen huidirritaties en vreselijke ontstekingen ontstaan.  

De houdbaarheidsdatum is erg belangrijk maar ook het openpotjesymbool dient in de gaten gehouden te worden.  

Op de verpakking staat meestal een symbool afgebeeld met een cijfer erin. Dat cijfer staat voor het aantal maanden dat het product na openen houdbaar zal zijn. Een tip van mij is: codeer jouw product meteen met de datum wanneer  je deze hebt aangeschaft en wanneer deze geopend is, zodat je precies in de gaten kunt houden tot wanneer deze houdbaar is.  


Producten met antioxidanten verliezen over het algemeen de werkzaamheid al een jaar na productie.  

Producten zijn wel bestand tegen temperatuurschommelingen. Maar leg ze nooit in de volle zon en niet in de koelkast. Blootstelling aan te hoge of lage temperatuur vermindert de betrouwbaarheid en de werking van het product.  


De producten van Ik skin perfection hebben een resistance safety glass. Met dit unieke glas hebben de producten een wetenschappelijk bewezen langere houdbaarheid. Zo hoeven er minder conserveringsmiddelen aan het product toegevoegd te worden. Dat komt weer ten goede aan de opbouw van de huid en is ook veel beter voor het milieu. Maar probeer de producten alsnog op een ´veilige´ plaats te bewaren.  

Gooi het product weg als het vreemd ruikt of er anders uitziet. Verandering van geur is namelijk een van de eerste symptomen dat jouw product over datum is.  

Ik hoop dat jullie een stuk wijzer zijn geworden door dit artikel.  

Misschien heb jij jouw kostbare producten veel te lang laten liggen omdat je er te zuinig mee was. En moet je het weggooien terwijl je er letterlijk niet alles uit hebt kunnen halen wat er in zat. Hopelijk hoeft dat vanaf nu niet meer.  

Heb je nog vragen, stuur mij gerust een e-mail of een whatsappje:  

info@healthyskinsalon.nl

06-57004169 

 

 
E-mailen
Bellen
Instagram