SuikerontharingSuiker in de vorm van honing of suikergras , werd door mensen gedurende ongeveer 6000 jaren niet alleen gebruikt om het eten zoeter te maken. Maar ook om de heilzame werking.
Zij maakten de werkzame uricosurica (middelen die de uitscheiding van urinezuur door de nieren bevorderen) door honing en Johannesbrood te mengen. En er werden honingmassages toegepast bij verschillende ziekten.
Vandaag de dag geven artsen een glucose- infuus aan patiënten die niet normaal kunnen eten.
De religieuze toepassing van suiker kent een eeuwenlange traditie. Een Egyptische priester moest onbehaard zijn, wanneer hij de tempel betrad.  Beharing werd gezien als onreinheid. Daarom werd zijn lichaam onthaard met een brij uit suikersap en citroensap, om de haartjes te verwijderen.
Na een aantal jaar kon de priester de tempel betreden zonder deze procedure. Zijn lichaam was helemaal schoon van ontharing.


CLEOPATRA´S GOLD

De suikerpasta die ik in mijn salon gebruik is de nieuwste versie van ´Cleopatra´s Gold´  En kan tot de mooiste resultaten leiden.
Deze innovatie is mogelijk dankzij het feit dat de pasta geen citroenen en andere zuren bevat. Waardoor het geen adstringerende (samentrekkende) werking heeft. Hierdoor zijn de haartjes makkelijker te verwijderen.
Tot aan de 18de eeuw was suiker een luxeproduct. Het werd gewonnen uit suikerriet en werd bestempeld als wit goud. En werdt er flink om gestreden. En werd zelfs door Cleopatra gebruikt. Later (in 1747) ontdekten ze het suikergehalte van een suikerbiet en kon hierdoor ook suiker geleverd worden en werd. Vanaf 1850 werd suiker voor de eerste keer betaalbaar en werd de eerste suikerfabriek geopend.
De suikerpasta die ik gebruik bestaat niet uit saccharose. Maar enkel uit glucose & fructose (monosaccariden). In de geneeskunde doet glucose dienst als kunstmatige voeding (infuses). En in rampgebieden, ook in ziekenhuizen, wordt glucose gebruikt als ontsmettingsmiddel voor brandewonden.
Fructose is eveneens essentieel voor het lichaam. Deze bestaat een belangrijke rol in het stofwisselingsproces en is nodig voor de vorming van levensbelangrijke enzymen.
Glucose & fructose zijn vochthoudende factoren, die het lichaam kunnen voorzien van vocht.

Belangrijk om te weten
Na de behandeling moet voorzichtig worden omgegaan met de huid. Door het verwijderen van de haartjes, die voor een groot deel tot in de lederhuid reiken, ontstaan microverwondingen die het binnendringen van ziektekiemen, respectievelijk vreemde stoffen bevorderen. Wanneer er na de behandeling make-up, parfum wordt gebruikt of wanneer er met vuile handen de onthaarde huid wordt aangeraakt kunnen er specifieke en niet-specifieke afweerreacties van de huid ontstaan.
Probeer dit te voorkomen. En vraag om een nabehandelingsproduct. Die thuis gebruikt kan worden.


Maak een afspraak voor Cleopatra´s facial treatment  

TARIEVEN

 
E-mailen
Bellen
Instagram